Zwanger zonder pijn

Stuitpijn

Wil jij snel van je stuitpijn af en weer zonder pijn kunnen zitten en opstaan? Neem dan contact met me op of maak direct een afspraak. Ik help je graag!

Stuitpijn

Heb jij last van je stuitje? Dat kan heel vervelend zijn. Stuitpijn wordt veroorzaakt door een scheefstand van het staartbeen (stuitje) of te veel spanning op de bekenbodem. Vaak is het een combinatie van deze twee oorzaken, die met elkaar in een viscieuze cirkel zijn geraakt. Gelukkig is dit snel, zonder pijn en van buitenaf te herstellen. Je mag dus je onderkleding gewoon aanhouden.

De medische term voor stuitklachten is Coccygodenie. Dit woord is afgeleid van “os coccygeus”, wat staartbeen betekent. Meestal geeft het pijn rondom het stuitje, met soms ook uitstraling naar de zitbeenknobbels en onderrug. Vooral zitten en opstaan geeft de meeste klachten. Door een scheefstand van het stuitje kan het zijn dat je anders gaat zitten, waardoor er een andere belasting komt op je spieren en gewrichten. Dit kan een verstoring geven in je zenuwprikkeling, waardoor ook darm- en blaasproblemen kunnen ontstaan. 

Coccygodynie

Oorzaak

Stuitklachten kunnen ontstaan door een bevalling, maar ook door een val, die mogelijk al langer geleden is. Wanneer het stuitje scheef staat, gaan de spieren van je bekkenbodem daarop reageren. Dit geeft gevoeligheid aan je stuitje. Hierdoor ga je je houding aanpassen, waardoor de spanning in je bekkenbodem toeneemt, waardoor het stuitje nog gevoeliger wordt. Op deze manier wordt de pijn steeds erger en verstoort het je gewone leven.

De behandeling begint altijd bij het goed in kaart brengen van jouw klacht. Afhankelijk van de uitkomst,  wordt er ingezet op het leren ontspannen van je bekkenbodem en/of het corrigeren van de stand van je stuitje. Dit corrigeren gebeurt van buitenaf, doet geen pijn en je mag daarbij je onderkleding aanhouden. De meeste mensen ervaren meteen verlichting van de klacht.

Behandeling

Zo bijzonder!


Na de bevalling van mijn tweede kindje had ik veel last van mijn stuitje. Dit werd alsmaar erger. Knettergek werd ik ervan! Gewoon zitten ging niet meer en als ik opstond rolden de tranen soms over mijn wangen. Ik zag dan ook erg op tegen de behandeling, maar ik ben zo blij dat ik gegaan ben! Na twee behandelingen had ik helemaal geen pijn meer en kon ik weer gewoon zitten en opstaan. Zo bijzonder!


Marloes G.

MOEDER VAN LIAM

Neem gerust contact op.

Wil jij eindelijk van je stuitpijn af of wil je er meer informatie over? Neem dan contact met me op of maak direct een afspraak.

Open chat
1
Neem gerust contact op.
Hallo, hoe kan ik u helpen?