HARDE BUIKEN

Harde buiken en buikpijn 2019081-Lea-Move-to-Fysio-206_lr

Harde buiken

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van harde buiken. De naam zegt het al, want je buikt kan dan heel hard aanvoelen, omdat er veel spanning op zit. Vaak kun je door anders te ademen je buik snel tot ontspanning brengen. 


CONTACT

Wil jij af van je harde buiken en weer genieten van het leven wat je in je buik voelt? Neem dan contact met me op of maak direct een afspraak.

risico

Harde buiken kunnen samengaan met het samentrekken van je baarmoeder. Als je er veel last van hebt kan het risico’s geven voor je kindje. In dat geval zal je verloskundige of gynaecoloog je adviseren om het wat rustiger aan te doen.

Rustiger aan

Rustiger aan doen, maar hoe dan? Soms betekent dit dat je minder moet gaan werken of dat je meer rustmomenten in je dag moet inlassen. Het is het beste om op die momenten echt optimaal te ontspannen: even liggen, niet gestoord worden (ook niet door je telefoon) en rustig naar je buik en bekkenbodem ademen. Het fijne is dat je zelf meestal echt opknapt van zo’n rustmoment. 

Lengte-ademhaling

Vaak is een andere manier van ademen de oplossing: de lengte-ademhaling. Je zal merken dat je daardoor ook veel makkelijker de spanning op je buik kunt loslaten. Ook overdag, als je bezig bent met je alledaagse dingen. Natuurlijk kun je de lengte-ademhaling ook toepassen in je rustmomentje of voor het slapen gaan.

Beter slapen

Wanneer je de lengte-ademhaling (of een variatie hierop) doet voordat je gaat slapen, zul je merken dat je sneller en dieper in slaap valt. En beter slapen betekent uitgeruster wakker worden, waardoor je overdag meer aan kunt.


CONTACT

Wil jij van je harde buiken af? Wil je leren hoe jij beter kunt ontspannen en dieper kunt slapen? Neem dan contact met me op of vul het formulier in voor een afspraak.

“Dit zou iedere zwangere moeten leren! Lea leerde me wat ik moest doen als ik mijn harde buik voelde opkomen. En het mooie was dat dan niet alleen mijn harde buik verdween, maar dat ik Mila altijd meteen even voelde bewegen. Eigenlijk was dat steeds een geniet-momentje!”
Esther W.