BORST-ONTSTEKING

bekkencheckBuik1920_500boven

mastitis
borstontsteking

Mastitis is een pijnlijke ontsteking van je borst. Deze is goed te behandelen door behandeling met Ultra Geluid. Dit geeft een micro-massage die de hardere, pijnlijke plekken in je borst verzachten. De behandeling is pijnvrij en is gewoonlijk 1 of 2 keer nodig. Het is belangrijk om direct na de behandeling je baby aan te leggen of te kolven. Als je nog in je kraamtijd bent is het mogelijk om de behandeling aan huis te krijgen.


CONTACT

Heb je een dreigende borstontsteking? Of is er al mastitis gediagnostiseerd en wil je liever geen antibiotica gebruiken? <br>Neeem dan contact met me op of maak een afspraak.


Heb je een dreigende borstontsteking? Of is er al mastitis gediagnostiseerd en wil je liever geen antibiotica gebruiken?
Neeem dan contact met me op of maak een afspraak.

borstvoeding

Borstvoedende  of kolvende moeders kunnen te maken krijgen met hardnekkig verstopte melkkanalen en/of een (dreigende) borstontsteking. Dit veroorzaakt ongemak en kan pijnlijk zijn.

antibiotica

De reguliere behandeling bij verschijnselen van borstontsteking is o.a. het voorschrijven van antibiotica. Antibiotica verstoort de darmflora waardoor er gemakkelijk een schimmelinfectie kan ontstaan. De schimmelinfectie kan vervolgens spruw veroorzaken bij moeder en kind.

behandeling

De behandeling met ultrageluid is pijnloos en het duurt slechts vijf minuten per behandelplek. Direct na de behandeling moet u uw kind voeden en/of kolven. Meestal is het effect al merkbaar na de eerste behandeling en gewoonlijk zijn er twee behandelingen nodig om de klachten te verhelpen.


CONTACT

Wil jij van je borstontsteking af zonder gebruik van antibiotica of wil je een dreigende borstonteking voorkomen? Neem dan contact met me op of maak direct een afspraak.

“Bijna moest ik stoppen met borstvoeding. Dat wilde ik natuurlijk liever niet, maar ik voelde me echt ziek en had flinke koorts. Fijn dus dat mijn verloskundige wist dat het ook zonder anitibiotica kon. Lea kwam twee keer aan huis met haar mobiele ultrageluid apparaat. Ik heb haar tips daarna toegepast en dat is helemaal goed blijven gaan. Het voelt echt zo goed dat ik Daan zes maanden borstvoeding heb kunnen geven. Heel dankbaar dat Lea er was voor me.”
Simone van der K.