MIJN MISSIE WAS GEBOREN:

Ik leer vrouwen zonder pijn zwanger te zijn en sneller te herstellen. Hierdoor groeien ze in vertrouwen in zichzelf en in hun lichaam, waardoor ze fysiek en mentaal krachtiger de bevalling in gaan. Dit geeft een betere start na de bevalling en een sneller herstel.Dagelijks zie ik hoe vrouwen het vertrouwen in hun lichaam en in zichzelf terug krijgen. Ik zie hun blijdschap, opluchting en verwondering.   Dit geeft me kippenvel en een diep gevoel van voldoening, steeds opnieuw.

Ik heb het leukste vak ter wereld!!

Ik heb werkelijk het leukste vak ter wereld! Ik geniet ervan om vrouwen het vertrouwen in zichzelf en in hun lichaam terug geven in die magische fase van hun leven. Geweldig om te zien wat er gebeurt als ze weer pijnvrij kunnen en als ze herkennen dat ze zelf grip hebben op hun klachten. Ik vind het resultaat echt iedere keer weer verbluffend! Ik hoor ’t mezelf vragen: deed het pijn om zo op te staan? “Nee, eigenlijk niet” is het standaard antwoord. Voor de zekerheid de controlevraag: "Bedoel je echt “nul” pijn?” Haar blik verandert van verbaasd naar opgelucht en dan doen we de beweging nog een keer om het zeker te weten. “Ja echt, ik voel geen pijn meer nu.” Geweldig toch?!! Kippenvel, iedere keer weer.

Door de veranderingen in het lichaam te begrijpen en creatief gebruik te maken van "reserve-mechanismen" ontdekte ik dat klachten verdwijnen!


Ik ken maar weinig dingen die zo fantastisch ontworpen zijn als ons lichaam/Ons lichaam is fantastisch ontworpen. Het heeft voor bijna alles een “reserve-optie” voor in geval van nood. Ik ontdekte dat het ook zo’n slimme oplossing heeft voor bekkenklachten, waardoor we geen pijn hoeven te hebben. We hoeven slechts te leren hoe het werkt en het vervolgens te gebruiken.Ruim 25 jaar geleden begon ik mijn werkende carriere in het eerste bekkencentrum van Eindhoven. Verschrikkelijk vond ik het wat ik daar zag: de machteloosheid, het verdriet en de frustratie van vrouwen met bekkeninstabiliteit. Ik was zelf nog niet gespecialiseerd in bekkenklachten en verwonderde me over de passieve behandelingen die mijn collega’s daar gaven. Ze keken niet naar wat er mis ging en hoe dat opgelost kon worden. Ze gaven vrouwen het advies om pijn te voorkomen door te rusten en een rolstoel te regelen voor als ze van huis wilden. Het was dus een kwestie van uitzitten tot de bevalling met pijnstillers en afwachten hoe het daarna ging. De klachten zouden "tussen de oren"zitten en een roep om aandacht zijn. Ondertussen werd er wekelijks gemasseerd wat wel prettig is natuurlijk, maar het effect duurt slechts twee dagen en er verandert niks aan je klachten op langere termijn. Het doet me zeer als ik hoor dat dit soort therapei nog steeds gegeven wordt. Ik snap dat het fijn is om gemasseerd te worden, maar het lost op de lange termijn niks op. Het ontneemt de kans om de klachten succesvol aan te pakken. . Ik herkende de vicieuze cirkels en de neerwaartse spiralen. Waarom lieten ze dit gebeuren?Ik kijk anders, vanuit het totaalplaatje. Mijn oplossingen zijn praktisch en simpel.


Mijn interesse is breed, dus in mijn vak als fysio volgde ik diverse opleidingen op het gebied van bekkenproblematiek, maar ook daarbuiten. Zo ontdekte ik de samenhang tussen ademhaling en de bekkenbodem, die van grote invloed is op bekkenklachten en urineverlies. Ook leerde ik veel tijdens mijn eigen zwangerschappen. Door alles wat ik geleerd had te combineren, lukte het me steeds om mijn pijntjes op te lossen. Ideaal, want zo ontdekte ik precies wat wel en niet werkte en kwam tot slimme en praktische oplossingen.

Pijn is een signaal. Als je dit signaal begrijpt kun je tot de juiste actie komen. Je kunt dan precies dat doen wat nodig is om die pijn te verminderen of voortaan te voorkomen.

Voor mijzelf was (is) het moederschap de allermooiste en meest uitdagende ervaring in mijn leven. Inmiddels zijn "mijn mannen" groot, maar k vond het ingewikkeld om alle bordjes draaiend te houden toen ze klein waren. Vaak was ik vermoeid door de slechte nachten en wilde alles perfect doen. Zelfzorg was een woord wat ik niet kende, want ook ik wilde het beste voor mijn kinderen en vergat daarbij regelmatig mezelf. Dit is iets wat ik veel terugzie bij vrouwen na hun bevalling. Ze stelden het uit om met hun klachten aan de slag te gaan tijdens hun zwangerschap. Daardoor modderen ze ook na hun bevalling nog door met pijn. Hen kindje vraagt namelijk om zorg, wat betekent dat je veel moet tillen en dragen en vaak in zeer ongunsige houdingen moet staan. Daar komt nog bij dat er nauwelijks tijd en ruimte over blijft voor jezelf of om te rusten. Daarom stimuleer ik vrouwen om al tijdens de zwangerschap te werken aan hun beste vorm. Zo zijn ze na hun bevalling sneller hersteld en is er minder kans op klachten als rugpijn, urineverlies of verzakkingsklachten. Ze zijn klaar voor hun intensieve gezinsleven!

Ik hoop dat ik je inspireer om goed voor jezelf te zorgen door nu jouw bekkenklachten aan te pakken. Want door nu iets te doen kun jij straks die krachtige moeder zijn die voor haarzelf en haar kindje zorgt

Zorg nu goed voor jezelf en gun jullie samen de beste start!

Door nu te werken aan je bekkenklachten ben jij straks die krachtige moeder die zelf haar kindje in bad kan doen en die heerlijke wandeling samen kan maken. De beste zorg voor je kindje begint bij goede zorg voor jezelf!

De beste zorg voor je kindje begint bij goede zorg voor jezelf!

Geniet van deze speciale tijd. Het is geen generale repetitie, dus je krijgt geen herkansing om het beter te doen.

Gun jezelf om te genieten van deze bijzondere tijd en om straks trots te zijn op jezelf!

Het is aan jou. Als jij een fijne zwangerschap zonder klachten wil dan zal er iets moeten veranderen. De oplossing is niet moeilijk, maar het is wel aan jou om de eerste stap te zetten. Een stap in zelfzorg, de regie nemen over je klachten en over jouw leven. Welk voorbeeld wil jij zijn voor je kindje?

Open chat
1
Neem gerust contact op.
Hallo, hoe kan ik u helpen?