WIE BEN IK

Lea Peeters

Hoi! Leuk om je hier te treffen, want dat betekent dat je iets gevonden hebt wat interessant was voor je. Ik ben benieuwd wat dat was, maar zal eerst in ’t kort wat over mezelf vertellen: waarom ik het leukste vak ter wereld heb en hoe het komt dat ik me in zwangerschap-gerelateerde klachten gespecialiseerd heb. 

Fysiotherapie en meer...

In 1998 studeerde ik af als fysiotherapeut. Hoewel ik hiervoor cumlaude slaagde was ik hongerig naar meer kennis. Naast het werken in de praktijk heb ik daarom door de jaren heen heel veel extra scholingen/opleidingen gevolgd om mijn kennis en vaardigheden te verdiepen en te verbreden. Hierdoor raakte mijn “gereedschapkistje” veelzijdig en rijkelijk gevuld. Mijn fascinatie over de werking van ons lichaam, ons vermogen tot herstel, de invloed daarop van ons brein en onze emoties, is daardoor alleen maar toegenomen. 

Toen ik in 2004 betrokken was bij het opzetten van een richtlijn voor urineverlies, leerde ik een aantal verloskundigen kennen die erg verrast waren over de resultaten die ik behaalde bij “hun” zwangeren. Dit was voor mij toen nog een nieuwe doelgroep en ik was verbaasd dat zij het effect van mijn behandelingen zo opvallend vonden. Want naast het verhelpen van het urineverlies, waren deze vrouwen ook heel snel van hun bekken-pijnen af. Voor mij was dit een logische effect van mijn aanpak, maar kennelijk was dit wel vernieuwend t.o.v. andere therapeuten.

Bekkenklachten

Veilig en zonder pijn

Ik was me er nog niet van bewust dat ik een geweldige combinatie maakte met “de gereedschappen uit mijn kistje”. Want door de technieken die ik geleerd had om de symmetrie van het bekken veilig en zonder pijn te kunnen herstellen, door het scherpe oog dat ik ontwikkeld had waarmee ik kon zien wat er in het bewegen niet optimaal ging, door alle kennis die ik opgedaan had over het bekken, de bekkenbodem en ademhaling, lukte het me om zwangere vrouwen met bekkenklachten binnen een of enkele behandelingen volledig klachtenvrij te krijgen. En dit alles zonder inwendige behandeling. 

Ondertussen was ik zelf ook moeder geworden en kon daardoor nog beter begrijpen hoe klachten rondom je zwangerschap je leven kunnen beinvloeden. Als onmisbare spil van het gezin, als betrokken collega, dierbare vriendin, liefdevolle partner en niet in de laatse plaats als allerfijnste mama. Hoe fijn is het dan als je iemand eenvoudig en snel weer grip kunt geven op haar klachten? Als je ziet dat iemand weer blij en gelukkig is doordat bewegen, slapen, werken en sporten weer kan. Als iemand weer kan genieten van een actieve zwangerschap zonder klachten? Heel fijn kan ik je zeggen! Het geeft me iedere keer weer heel veel voldoening en ik voel me intens gelukkig als iemand weer zonder klachten verder kan.

Bijzondere fase

Veel oplossingen

Door mijn betrokkenheid bij zoveel zwangerschappen met bekkenklachten, zag ik ook veel andere “problemen” en heb ik me steeds verder gespecialiseerd in de klachten die kunnen ontstaan rondom de zwangerschap. Je ziet een aantal hiervan terug op de startpagina. Mocht je jouw klacht er niet tussen zien staan of heb je een andere vraag of opmerking, neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag! 

Echt een aanrader!


Lea heeft mij geholpen om (in m'n 17e week) van mijn klachten af te komen. Ik had last van mijn bekken bij zitten, staan, lopen, etc. Nu, na twee behandelingen, ben ik al helemaal van mijn klachten af! Lea neemt de tijd voor je en ze weet precies wat ze doet. Echt een aanrader voor iedereen!


Carlijn L.

BINNENKORT MOEDER VAN..?

Open chat
1
Neem gerust contact op.
Hallo, hoe kan ik u helpen?