Zwanger zonder pijn

Herstellen

Wil jij verantwoord herstellen van je zwangerschap? Heb je klachten die je herstel vertragen? Neem dan contact met me op of maak direct een afspraak. Ik help je graag!

Herstel na bevalling

Het is belangrijk om na je bevalling de tijd te nemen voor herstel. Ontzwangeren kost gemiddeld negen maanden. Hoe fit je je voelt na de bevalling hangt bijvoorbeeld samen met hoe actief je was tijdens je zwangerschap en hoe je bevalling is geweest. En wat dacht je van de gebroken nachten, het geven van borstvoeding en het wennen aan het nieuwe ritme? Het kost allemaal energie en het is belangrijk om hier ruimte voor te maken. Wanneer je te vroeg of te intensief je sport hervat kan dit blessures geven op korte of lang termijn. 

Gewoonlijk volgt er zes weken na je bevalling een afspraak voor de eindcontrole bij je verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan o.a. gecontroleerd of er sprake is van een diastase of uriverlies. Wanneer dat zo is, dan is een aangepaste behandeling door een deskundige verstandig. Het is daarom aan te raden om pas na de eindcontrole je sporten te hervatten. 

Eindcontrole Verloskundige

Keizersnede

Wanneer je bevallen bent met een keizersnede verloopt je herstel anders. Tijdens de eerste zes weken mag je dan bijvoorbeeld niet tillen. Dit vraagt om een aanpassing van je buikspiertraining en je sporthervatting. Het is verstandig om dit onder begeleiding van een deskundige te doen.

Drie maanden na de bevalling moet je bekkenbodem weer functioneren zoals voor je zwangerschap. Dit betekent dat je je urine dus ook weer onder controle moet hebben, zoals dat was voor je zwangerschap. En wist je dat je je met een fitte bekkenbodem ook gelukkiger en vitaler voelt?

Urineverlies

Sporthervatting

Het is belangrijk om na je bevalling het sporten verantwoord te hervatten. Een geleidelijke opbouw met aandacht voor je buik en bekkenbodem. Dit is belangrijk om blessures te voorkomen op korte en lange termijn. Je kunt hierbij denken aan lessen die speciaal gegeven worden voor jonge moeders of zwemmen en pilates. Wil je liever individuele begeleiding bij het opbouwen naar jouw eigen sportvorm, dan ben je van harte welkom om langs te komen voor een eigen behandelplan.

Echt superbedankt Lea!


Mijn diastase is helemaal hersteld! Mijn kraamhulp gaf de tip om contact op te nemen met Lea, omdat mijn diastase echt groot was. Door haar speciale tape en door enkele tips en oefeningen voelde het meteen beter en was mijn diastase snel hersteld. Ik kon zes weken na de bevalling weer starten met mijn buikspiertraining en inmiddels heb ik weer een strakke buik. Echt superbedankt Lea!


Femke B.

MOEDER VAN SAM

Neem gerust contact op.

Wil je individuele begeleiding om je sport veilig en verantwoord te hervatten? Of wil je herstellen van je diastase of urineverlies? Neem dan contact met me op of maak een afspraak!

Open chat
1
Neem gerust contact op.
Hallo, hoe kan ik u helpen?