Zwanger zonder pijn

Harde buiken

Wil jij af van je harde buiken en weer genieten van het leven wat je in je buik voelt? Neem dan contact met me op of maak direct een afspraak.

Harde buiken

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van harde buiken. De naam zegt het al, want je buik kan dan heel hard aanvoelen, omdat er veel spanning op zit. Vaak kun je door anders te ademen je buik snel tot ontspanning brengen. 

Harde buiken kunnen samengaan met het samentrekken van je baarmoeder. Als je er veel last van hebt kan het risico’s geven voor je kindje. In dat geval zal je verloskundige of gynaecoloog je adviseren om het wat rustiger aan te doen.

Risico

Rustiger aan

Rustiger aan doen, maar hoe dan? Soms betekent dit dat je minder moet gaan werken of dat je meer rustmomenten in je dag moet inlassen. Dan is het verstandig om op die momenten echt optimaal te ontspannen: even liggen, niet gestoord worden (ook niet door je telefoon) en rustig naar je buik en bekkenbodem ademen. Het fijne is dat je zelf ook meestal echt opknapt van zo’n rustmoment. 

Vaak is een andere manier van ademen de oplossing: de lengte-ademhaling. Je zal merken dat je daardoor ook veel makkelijker de spanning op je buik kunt loslaten. Ook overdag, als je bezig bent met je alledaagse dingen. Natuurlijk kun je de lengte-ademhaling ook toepassen in je rustmomentje of voor het slapen gaan.

Lengte-ademhaling

Beter slapen

Wanneer je de lengte-ademhaling (of een variatie hierop) doet voordat je gaat slapen, zul je merken dat je sneller en dieper in slaap valt. En beter slapen betekent uitgeruster wakker worden, waardoor je overdag meer aan kunt.

Dit zou iedere zwangere moeten leren!


Dit zou iedere zwangere moeten leren! Lea leerde me wat ik moest doen als ik mijn harde buik voelde opkomen. En het mooie was dat dan niet alleen mijn harde buik verdween, maar dat ik Mila altijd meteen even voelde bewegen. Eigenlijk was dat steeds een geniet-momentje!


Esther W.

MOEDER VAN MILA

Neem gerust contact op.

Wil jij van je harde buiken af? Wil je leren hoe jij beter kunt ontspannen en dieper kunt slapen? Neem dan contact met me op of vul het formulier in voor een afspraak.

Wildeman 18

5629 KH Eindhoven
Nieuwstraat 54
5691 AD Son

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Open chat
1
Neem gerust contact op.
Hallo, hoe kan ik u helpen?

PIJNVRIJ DE ZWANGERSCHAP DOOR, HET KAN ECHT!

Gratis Bekkencheck

Last van je bekken of twijfels over wat je voelt? Meld je dan aan voor de gratis Bekkencheck, door een deskundig en ervaren bekkentherapeut.