Zwanger zonder pijn

Diastase

Wil jij weten of je een diastase hebt? Wil je een diastase voorkomen of wil je een optimaal herstel? Neem dan contact met me op of maak direct een afspraak. Ik help je graag!

Diastase

Een diastase is het wijken van je buikspieren. Dit ontstaat vaak als je buik flink groeit, als je sterke buikspieren hebt of als je je buikspieren verkeerd gebruikt. Door een diastase kun je last krijgen van je rug of bekken en het kan zelfs een inklemming van je organen geven. Gelukkig is dit met de juiste therapie te voorkomen of te verhelpen.

Je buik groeit flink tijdens de zwangerschap waardoor je rechte buikspieren iets uit elkaar komen te liggen. Dit is een natuurlijke verandering waardoor je ruimte krijgt voor het groeien van je kindje en je buik.

Als je sterke buikspieren hebt of je gebruikt ze veel in je alledaagse bewegen, dan geeft dit er extra belasting op. Hierdoor kan de ruimte tussen de buikspieren groter worden, wat klachten kan geven. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom is het belangrijk om tijdens je zwangerschap bijvoorbeeld eerst op je zij te draaien voordat je opstaat uit je bed en om te tillen en te bewegen zonder dat je daarbij je rechte buikspieren aanspant. 

Voorkomen

Klachten

Soms sluiten de buikspieren niet vanzelf na de zwangerschap of duurt dit lang. Dit kan klacht geven zoals rug- en bekkenklachten. Ook geeft het soms problemen met de stoelgang. Bovendien blijft je buik boller en is het pijnlijk en onverstandig om je buikspieren te trainen zonder begeleiding.

Gelukkig kun je dus een heleboel doen om klachten te voorkomen. Mochten ze toch ontstaan, dan is er een effectieve behandeling voor. en kun je je buik met een speciale tape-techniek ondersteunen. Met de juiste oefeningen en instructies, eventueel ondersteund door een speciale tape-techniek, kun je dan toch je diastase laten sluiten. 

Behandeling

Mijn diastase is helemaal hersteld! 


Mijn diastase is helemaal hersteld! Mijn kraamhulp gaf me de tip om contact op te nemen met Lea, omdat mijn diastase echt groot was. Door haar speciale tape en door enkele tips en oefeningen voelde het meteen beter en was mijn diastase snel hersteld. Zes weken na mijn bevalling kon ik weer starten met het trainen van mijn buikspieren en ik heb nu weer een strakke buik. Echt superbedankt Lea!”


Femke B.

MOEDER VAN SAM

Neem gerust contact op.

WIl jij weer een platte buik? Je buikspieren trainen op een veilige manier? Of twijfel je of je klachten hebt die mogelijk samenhangen met je diastase? Neem dan contact met me op of maak direct een afspraak.

Open chat
1
Neem gerust contact op.
Hallo, hoe kan ik u helpen?